dilluns, 25 de maig del 2015

Els núvols alts

 Cirrus(Ci):Són núvols separats en forma de filaments blancs i delicats o de bancs o de franges estretes, blanques del tot o en la seva major part. Tenen aspecte de cabells(fibrós) o una brillantor sedosa o les dues coses.Els Cirrus estan constituïts per cristalls de gel.Només poden tapar o velar el Sol els bancs densos. Poden presentar halo(llum al voltant d'un cercle) però el cercle gairebé mai es completa. Estàn de 6 a 12 km d'altura.
Cirrus uncinus and Cirrus spissatus merging into cirrostratus fibratus over Swifts Creek, Victoria.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cirrus_spissatus_cloud#/media/File:Cirrus_sky_panorama.jpg


















Cirrus uncinus(Ci unc):Significa brins de cabell arrissades. Aquests núvols estan generalment separades en el cel i són molt delgades.Situats a altituds molt alts, amb temperatures de prop de -40 a -50 º C. Generalment es veuen quan s'aproximen fronts càlids o closos. Estan a la troposfera, i significa que una precipitació s'aproxima, generalment és pluja.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/73/Cirrus_clouds2.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/73/Cirrus_clouds2.jpg
Cirrostratus(Cs): És el nuvolat transparent i blanquinós, d'aspecte fibrós o llis, que cobreix totalment o parcial el cel.Constituït per gotes d'aigua, gotes de pluja, cristalls i flocs de neu.La seva espessor es insuficient per a ocultar el Sol. Produeixen halo i a vegades corona.. Estàn de 6 a 12 kmd'altura.
http://nickpiesco.com/knowyourclouds/images/cirrus_full.jpg
http://nickpiesco.com/knowyourclouds/images/cirrus_full.jpg
Cirrocumulus(Cc): És un banc, mantell o capa fina de núvols blancs, sense ombres pròpies, compostos d'elements molt petits en forma de glòbuls... el diàmetre és inferior a 1º, disposats més o menys regularment.Estan formats generalment de cristalls de gel.Poden contenir gotetesd'aigua subfosa.Normalment són prou transparents per a assenyalar la posició del Sol o de la Lluna. Produeixen corones però no pas halos. A voltes irisacions.. Estàn de 6 a 12 km d'altura.
http://epod.usra.edu/.a/6a0105371bb32c970b0120a71d36bb970b-pi
http://epod.usra.edu/.a/6a0105371bb32c970b0120a71d36bb970b-pi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada