dilluns, 25 de maig del 2015

Els núvols baixos

L'estratus(St):És la capa de núvols generalment gris, amb base força uniforme i a voltes en forma de bancs esquinçats.Estan fetes de gotetes d'aigua però a vegades cristalls de gel.Normalment són prou espessos per a ocultar el Sol. Si no hi ha aquesta vora nítida.A vegades plou o neva però són dèbils. 300 a 2000 km
http://www.wolken-online.de/images/wolken/stratus/stratus_fractus.jpg
http://www.wolkenonline.de/images/wolken/stratus/stratus_fractus.jpg

Cumulus(Cu):Són núvols separats, generalment denses i de contorns ben retallats que es desenvolupen verticalment en forma de protuberàncies, cúpules o torres la regió superior de les quals sembla una coliflor blanca brillant a les parts il·luminades i obscures a la base.A voltes els cúmuls són esquinçats.Formades per gotetes d'aigua i en les parts molt inferiors als 0ºC cristalls de gel.Produeixen un Arc de Sant Martí quan hi ha precipitació.Ocasionalment els cúmels molt potents fan xàfecs. Als tròpics hi ha pluges abundants.Estan entre 600 i 2000 maproximàdament.

 
http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20060103165812/uncyclopedia/images/8/89/Cumulus_cloud.jpg

Cumulus castellanus(Cu Cas):És un tipus de núvol cumulus,els núvols tenen forma de torre indicant moviments verticals en l'aire.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/51/Castellanus.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/51/Castellanus.jpg

Cumulus congestus (Cu co):És un núvol característic de les àrees inestables de l'atmosfera que generen convexió. No té una forma punxeguda i es desenvolupa verticalment. És molt més alt que ample, perquè és generat per corrents ascendents, arriba a fer, fins a uns 5 km d'alt.

http://ozthunder.com/photo/congestus.jpg
http://ozthunder.com/photo/congestus.jpg

Cumulus fractus(Cu fr):El podem trobar en una altitud de per sota de 1,5 km.Té la forma irregular i esquinçat.No té precipitació, però pot acompanyar-se de núvols de pluges.
Els núvols fractus són núvols petites i fragmentàries, que usualment es troben sota un ambient ennuvolat, formant o havent-se format de núvols més grans, i generalment tallades per forts vents. Les fractus tenen patrons irregulars, aparentant ser peces de cotó, canviant constantment, sovint formant-se i dissipant ràpidament. No tenen definida la seva base nuvolosa. A vegades són persistents i es formen molt a prop de la superfície.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1c/-_Flickr_-_andrewbasterfield_(29).jpg/300px--_Flickr_-_andrewbasterfield_(29).jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1c/-_Flickr_-_andrewbasterfield_(29).jpg/300px--_Flickr_-_andrewbasterfield_(29).jpg
Cumulus humilis(Cu hum):El nom es refereix "al bon temps amb cumuls".En egions caloroses i en terreny muntanyenc,aquests núvols es troben superior a 6 km d'altitud. Estan formats davant d'un ascens d'aire calent,escalfat pel Sol.Tennen una prifunditat limitada i quasi mai es desenvolupa verticalment,i ens indica que la temperatura dalt de l'atmosfera no permet generar gotes d'aigua.De vegades els Cumuls humilis poden estar acompanyats per altres tipus de núvols,i quan apareixen indiquen bon temps en les darreres hores.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f5/Bluesky.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f5/Bluesky.jpg

Stratocumulus(Sc): És un banc, mantell o capa de núvols grisos o blanquinosos, gairebé sempre amb parts obscures, compostes de lloses, còdols, roleus, etc. d'aspecte no fibrós ( excepte virga) amb un diàmetre aparent superior a 5º.Formades per gotetes d'aigua i a la part superior cristalls de gel també gotes de pluja, pedra, flocs de neu.A les seves parts trencades es pot veure el Sol, Lluna o cel. Les primes els assenyalen. Produeixen corona o irisació i inclús virga, halo.Estan situades de 0 a 600m i a vegades fins a 1 km.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Stratocumulus#/media/File:Stratocumulus-cylinders.jpg
Cumulunimbus(Cb): És un núvol dens i potent, de dimensió vertical considerable, en forma de montanya o d'enormes torres. Almenys una part de la seva regió superior és generalment fibrosa o estriada, a voltes en forma d'enclusa. Per dessota de la base a vegades hi ha núvols esquinçats soldats o no a ella,i es forma amb gotetes d'aigua i a la part superior cristalls de gel també gotes de pluja, pedra, flocs de neu.A voltes de l'Arc de San Martí,i,voltes de llamps i llampecs.Normalmentfan xàfecs,tempestats (a vegades amb pedra). Per conveni si es produeixen xàfecs el núvol és cumullunimbus.Situats de1 a 4 kmd'altura.
http://www.wunderground.com/wximage/skywatcherswmo/28?gallery=

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada